top of page
  • תמונת הסופר/תoferwiesel

תחתיות ארטישוק ממולאות בבשר ברוטב דלעת ויין לבן

מצרכים:

12 תחתיות ארטישוק (אם קטנות אפשר יותר)

חצי קילו בשר טחון משובח

בצל לבן קצוץ דק

חצי כוס פירורי לחם או חלה מפוררת

2 ביצים

5 שיני שום קצוצות

שלוש כוסות יין לבן חצי יבש

2 כוסות דלעת חתוכה לקוביות בגודל כ 2 ס"מ

5 גבעולי סלרי קצוצים דק

שמן זית לטיגון

רבע כפית כורכום

כפית אורגו טרי או יבש

מלח, פלפל


אופן ההכנה:

במחבת עמוקה מטגנים את הבצל בשמן זית עד הזהבה, מוסיפים מעט מהשום ומיד אחריו את הבשר הטחון ומטגנים עד לשינוי צבע. מתבלים במלח ופלפל ומעבירים לקערת עבודה.

את תכולת המחבת מערבבים בקערה עם הביצים ופירורי הלחם - יוצרים עיסה כמו לקציצות ונותנים לה לנוח 20 דקות לפחות. יוצרים מהמסה של הבשר כדורים וממלאים בהם את תחתיות הארטישוק.

מסדרים את תחתיות הארטישוק הממולאות בתבנית המתאימה להגשה לשולחן ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות לכ - 20 דקות עד לצריבה קלה של הבשר.

בינתיים מבשלים בסיר את הדלעת, עלי הסלרי, יתרת השום הקצוץ, היין והתבלינים. מביאים לרתיחה ומכבים את האש.

את הדלעת ביין מסדרים על תחתיות הארטישוק. מורידים את החום ל 150 מעלות וממשיכים צלייה בתנור לעוד כרבע שעה.

בתיאבון.



44 צפיות0 תגובות
bottom of page